martes, 31 de enero de 2017

7 Congreso nacional de FOJA Barcelona

7è Congrés Nacional de FOJA.
Congrés dels joves panafricanistas de Europa 
Ni Obama ni Trump ni Obiang; Reparació, la lluita continua! 
Afroeuropean Black youth coalition Conference Barcelona 2 de April 2017


LLAMAMIENTO

Germans i camarades: 

El VII Congreso estatal de la FOJA será un encuentro de la juventud negra, panafricanista  luchadora y combativa de todo el país!. En el mismo discutiremos sobre diversos temas tales como el papel de las y los jóvenes afros en la sociedad, sobre como organizar a esta juventud en torno a sus reivindicaciones concretas, sobre nuestros sueños y aspiraciones para nuestro pueblo, así como sobre multitud de temas tales como la Reparación, brutalidad policial, las vidas de los negros importante, CIES, RACISMO Institucional, paro, empobrecimiento, mujerismo, la solidaridad internacional, etc. En esta cita no estaremos solos, sino que también contaremos con la presencia de varias delegaciones internacionales de nuestras organizaciones hermanas, que vendrán a compartir estos debates con nosotros desde Londres, Paris, Brasil, Lisboa, Belgium , Nigeria, Ghana  i Berlin i la resta de les delegacions internacionals de la nostra organització vindran.

Hem viscut el fracàs i decepció de Barak Hussein Obama (un negre de la casa) envers la
seva pròpia gent . Tot i els famosos ajuntaments del canvi, els negres que hem construït amb treball neocolonial la bonança, seguim en les pitjors condicions socials. Hem estat oprimits i esclavitzats pels segles dels segles. Però la nostra reponsablitat com cimarrones és donar continuitat ala lluita Ja és hora de continuar a prendre regnes ja, eliminar al Tio Tom escombrar els dictadors sanguinari pel mateix Africà això la reivindicació de l'estàtua de Arcelin és una bandera central.

Los congresos de FOJA; organización juvenil del Movimiento Panafricanista se celebran cada 4 años, y en ellos aparte de la discusión política, se eligen democráticamente por parte de los militantes los nuevos miembros de la dirección de la organización que conducirán sus trabajos los próximos años.
Des del 2012 data del nostre últim congrés regional, ja s'han complert el temps per fer balanç i triar la direcció de l'moviment panafricanista . La vacant del nostre president i estimat líder Dr Kemit Kahreba, després de més de 10 anys de compromís i lideratge al capdavant del nostre gloriós moviment, va donar pas a una adreça interina en becaina pel germà de Castro Nguema i que ha realitzat un treball formidable, fins avui és l'única candidatura ferma del 7 congrés. Ens toca doncs com cimarrones, treballar amb compromís, fe i serietat per sumar idees, acords, programes, projectes i delegats reals per donar continuïtat al projecte del moviment panafricanista garveyista Cimarron a catalunya i el moviment negre a la resta d'Espanya. Encara que hi ha un compromís d'acudir per part de l'alcaldessa i delegada del govern i l'ambaixada del Senegal, és important recordar que aquest (no és un congrés per l'amo, ni les ong ni els institucions ni el tio tom, sinó un procés constituent i polític per als que se senten necessaris que els negres hem de defender per sobre de tot un espai polític concret, dels negres pels negres i per als negres del camp).

Han pasado ya tres años desde la celebración de nuestro último Congreso en Madrid, donde renovamos nuestro compromiso con la lucha de nuestra gente, clase, especialmente con la juventud negra, y estudiantes no (tio tom) migrantes trabajadora de España. En estos últimos años, a pesar de nuestro trabajo en todos los frentes –las calles, las universidades, los centros de trabajo o las instituciones–, las condiciones de vida de los negros en general, y de la juventud generación Hip-Hop en particular, no han mejorado, sino que podemos afirmar que han empeorado ostensiblemente. El empobrecimiento, el racismo institucional con la impunidad de los crimines racista de estado silenciado pro la prensa, presente cotidiano, y aunque el numero de jóvenes negro en facebook ha aumentado, el numero de los que militamos en  organizaciones, disminuyó. 
Un VII Congreso de FOJA ES UN ESPACIO militante DE DEBATE, COMPROMISO afropostivo y afirmativo DESDE el CIMARRONAJE y el sentido de pertenencia garveyista: pero abierto a todas aquellas amigas, compañeras y camaradas que desde sus barrios, trabajos y estudios, BANDAS de hip-hop  son parte de esa trinchera de resistencia cimarrón y con las que mano a mano construiremos como decía Malcolm X, Poder Negro.


 S'ha considerat una data del 2 de maig per reunir els 200 delegats de FOJA a Barcelona. Posarem els mitjans per traslladar a Barcelona als compromissaris S'ha obert una data per enviar propostes, ponències, candidatures i afiliacion de militants que aspiren a ser part de la nova direcció nacional. Per ello les asambleas locals amb la llista de compromisaris que vostè els coordinadors ens enviïn noms, telèfon, emial facebook. Estem creant comissions de comunicació, textos, seguretat, logística, programa i coordinació. Les assemblees locals de FOJA Girona, Murcia, Sabadell, BCN, Lleida, Almeria, ​​Tarragona, Valencia, Galicia, Bilbao, Madrid, Saragossa, Almeria etc. Estem recuperant la web i al facebook Foja-Barcelona on aprecerá els deabtes i informacion. En 2 setmanes estaran llista el programa, ponència política i el lloc.  L'àrea de comunicació estarà en mans dels mitjans wanafrica, diari utamboni, Uhuru Afrika TV i diari abaha. 


Germans, ha de ser nosaltres i junts podems. Lo que acaba de passar a Gàmbia, maneres ha de omplir-se de il·lusió, ha demostrat que els africans podem resoldre els seus problemes si hi ha unitat i voluntat. A si que, ens sumem al moviment panafricanista amb l'objectiu de treballar tots junts per al futur pròxim i llunyà d'Àfrica. El panafricanisme ha de ser convertit en realitat dins d'Àfrica i això implica començar des de aqui. No inventem la roda no epezamos de zero, Hem de treballar per implimentar la PNL 2010 a les politicas publiques al Estat Espanyol només així el panafricanisme serà una realitat (Black Power), això ens permetria com a comunitat ser acte suficients de aquest objectiu. Per a això solo cal organitzar-se.

Aquest 7è congrés de la juventut panafricanista de FOJA 2017. Cal il·lusionar-se i sumar gent i ideas Africa al treball quotidià, hem de posar els nostres propis recursos humans i econòmics, ya no som esclaus, com fa 150 anys. Cal ara elevar el nivell de consciència i la voluntat i unitat. Doncs com sempre deia el germá Abuy Nfubea en aquell historic discurs de tancament del passat congrés, ningú va a resoldre els nostres problemes, sinó ens impliquem. El pes del treball local hem de assumir-les panafricanista de Espanya, ​​totes les ponències seran llegides i discutidas. Ante tot és un acte de responsabilitat i exemplaritat amb els nostres joves i entesa com a demostració de compromís, la millor forma d'acreditar el creixement del nostre projecte i organització política. 


Aquest any la nostra organització cumplue 32 anys, en què celebrem aquella històrica gesta dels estudiants negres que van assaltar l'ambaixada de sudafrica a Madrid en protesta per l'assassinat de Benjamin Moloise i l'alliberament de Nelson Mandela a 1986. Per això en aquest històric congrés homenatjarem els historics militants precedents del nostre organització, gent que són exemple de compromís que durant dècades han donat el millor de si per a la resistència i el triomf de la revolució nkrumista: gent com l'histric sindicalista de Girona Obam Mico, Baldw Lumumba, Rufina Nguema, 
Dr Kemit Kahreba i Marcelino Bondjale.

 En este congreso abordaremos y debatiremos sobre las condiciones de vida de la juventud y el conjunto de la clase trabajadora, sobre como avanzar en la construcción de una alternativa política y social que bajo el horizonte del panafricanismo pueda devolver la esperanza de futuro a una generación a las que nos han robado nuestro presente. L@s cimarrones no recibimos subvenciones del Estado para desarrollar nuestra tarea, y tampoco contamos con la gratitud de empresarios que se presten a financiar nuestro trabajo. Tenemos en cambio la solidaridad cimarrona de la sociedad, un arma más potente que cualquiera de aquellas con las que cuenta el tio tom. Per això és imprescindible que els propis cimarrones aprenguem a autogestionar de manera que, la pròpia maduresa dels militants negres amb les seves quotes d'inscripció han de finançar el seu propi alliberament i així com deia Bob Marley en Redemption song, descolonizamos les nostres ments i conciencias. Garantizando que els cimarrones tinguem les mans lliures pel que fa a la presa de decisions. 

NINGÚ VA A RESOLDRE ELS PROBLEMES AFRICANS SINÓ SÓN ELS PROPIS JOVES NEGRES, nosaltres mateixos.

AMB FE EN LA VICTÒRIA com deia CABRAL A Luta CONTÍNUA


Uhuru! 

One Afrika One Nation
Visca Arcelin!
Visca Àfrica. I visca la llibertat.


COMISIONES

Comunicació,Textos, seguretat, Logística
Programa, Coordinació, acreditació 

DOCUMENTOS 

I Tesis: IDEOLOGÍA ¿Porque debemos y podemos seguir construyendo una organización juvenil panafricanista fuerte, como espacio político e identitario de la conciencia negra para la reparación aquí y hoy?
La nostra historia-  credo panafricanista,Recuperemos el Hip-Hop y Rasta-  32 Años de Panafricanismo en España 1986-2017-Reparacio PNL

II ESTATUTOS Cap un front estudiantil negre-Joventut Negra en Lluita, Donas a la vanguardia del panafricanismo-Fronts de acció de FOJA-principis organitzatius de FOJA

III SIN MUJERES NO HAY REPARACIÓNApoyo madres solteras- Emprenedoria i negocis comunitaris.

IV COMPROMISOTrump, Obama i la crisi del panafricanisme Del Chocó a Bahia IV internacional, Ni Obiang ni  Jammeh-De Ceuta a México,derribemos los muros, Tanquem el Cies, Campanya per Arcelin-

PROGRAMA 

Sabado - disabte - Saturday 

9:00h  Café Retirada acreditación de compromisarios, invitados y medios de Comunicación.
9:15h Bienvenido African National Anthem | Nkosi Sikelel' iAfrika | Dios bendiga a África
9:30h Música y Poesía: Mr O y Mario Blass (Reggae hip-hop)
9:38h Bienvenida y Plegaria a los ancestros cimarrones Buckman, Benkos, Zumbi, Nzingha
10:00h: 32 Años de Panafricanismo en España-32 years for Pan-Africanist History in Spain.32 anys de panafricanisme a Espanya 
10:00h: Homenaje Obam Mico, Por toda una vida de compromiso 
10:20h  I Sesión plenaria. INFORME DE GESTIÓN . 2013-2017 
10:40h Saludos Palabras de amistad de los invitados especiales y delegaciones internacionales. 
FOJA Valencia, FOJA Galicia Federació Panafricanista de España.  Radio voz de Afrika. Parlamento Negro, WADU Amasterdam, fundación Vida, AAPRP/AJAMU Consejo de la juventud de Catalunya, Instituto de la juventud, PSC, CUP, ERC,  ICV,  Partit Popular, CGT, CNT, CCOO, UATAE, Organization for Unite State of Africa FAAM Murcia. Direcció de inmigració de Generalitat, Ministeri de Sanitat, Delegacion de gobierno, AWEPA , UNESCO, Ayuntament de Barcelona, Embajadas: Senegal, Guinea, Nigeria, EEUU, Francia, Canada, Sudafrica, Sindic de Greus, Diputacio de Barcelona Kiloombo X,  wanafrica, diari utamboni, Uhuru Afrika TV, diari abaha. 

11:20h Presentación de los acuerdos políticos del 7 congreso de FOJA 
11:55h  II sesión plenaria elección del/@ presidente
12:58h III Sesión Plenaria Debate de la ponencia política 
13:58-14:50  Almuerzo | Lunch-food | Comida
15:10h-16:10h Estreno película Gurumbe
16:15-18:00h V Sesión Plenaria Grupos de Trabajo en comisión (Simultáneos) Working groups
18.05h-19:15h VI Sesión Plenaria 
Aprobación de propuestas y lectura de resoluciones. 
19: 35h-19:55h Presentacion de la nueva direccion Discurso Clausura
20:49 H CIERRE


INSCRIPCIÓN 
Foja -Barcelona TEF: Cast 0034 688243967 bigmata@hotmail.com
FOJA -Galicia Asociación vecinal Agra do Orzan Entrepeñas n 38, 15010 A Coruña Manuel Ivan Freire Castro Telf 629261919

No hay comentarios:

Publicar un comentario